Vijf kerken op Scheveningen luiden klokken voor de vijf omgekomen surfers

Vijf Scheveningse kerken zullen vanavond woensdag 13 mei stilstaan bij de vijf jonge surfers die bij het drama bij het Noordelijk Havenhoofd op Scheveningen zijn omgekomen.

Afgelopen maandagavond werden de hulpdiensten gealarmeerd omdat er meerdere personen ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd in de problemen waren gekomen. Inmiddels weten we dat er vijf surfers zijn omgekomen. Scheveningen is aangeslagen en rouwt om dit verlies.

De H. Antonius Abtkerk, de Nieuwe Badkapel, de Bethelkerk, de Prinses Julianakerk en de Oude Kerk luiden om 19.00 uur vijf minuten hun kerkklokken ter nagedachtenis aan deze vijf jonge mensen en als blijk van steun en medeleven aan de nabestaanden.

#scheveningenrouwt

Online gemeente avond – 23 en 30 april om 20.00 uur

Op D.V. donderdag 23 april en donderdag 30 april vonden er twee gemeenteavonden plaats die via internet en kerkradio waren te volgen.

Gemeente avond terug kijken:

• Klik hier om de gemeente avond van 23 april terug te kijken.
  • Klik hier om de gemeente avond van 30 april terug te kijken.
Bekijk profielschets

Vragen of opmerkingen
Heeft u een vraag of opmerking naar aanleiding van de gemeente avonden? Stel deze dan via mail@prinsesjulianakerk.nl

Wilt u een naam voordragen van een predikant in het kader van het beroepingswerk? Vul dan dit formulier in en stuur deze aan preekvoorziening@prinsesjulianakerk.nl.

Collecte en donaties

Voor collecte, donatie en giften, klik hier onder op de button:
collecte/donatie

Geen samenkomsten voor erediensten tot 1 juni in de Prinses Julianakerk

Kerkdienst aankomende zondag
Vanwege het coronavirus zijn er tot 1 juni geen samenkomsten voor erediensten in de Prinses Julianakerk.

Kerkdienst bekijken of beluisteren

We zenden alle kerkdiensten van de Bethelkerk, de Nieuwe Badkapel en de Prinses Julianakerk via internet uit. We hopen dat we iedereen kunnen laten meekijken, maar het is in deze coronartijd erg druk op het internet. Soms is het internet op bepaalde tijden overbelast.

Dus als het even niet lukt om mee te kijken en loopt de uitzending ‘vast’, sluit het venster en probeer het dan later nog eens of kijk de dienst terug.

Klik hieronder op Live meekijken of Terugkijken om kerkdiensten van de Bethelkerk, de Nieuwe Badkapel en de Prinses Julianakerk te bekijken. Klik op kerkradio om de kerkdienst uitzendingen van de Prinses Julianakerk te beluisteren.

Live meekijken
Kerkradio

Hieronder treft u informatie aan van een aantal alternatieve activiteiten, waaronder kerkdiensten. De vier wijkgemeentes van de Protestantse Kerk Scheveningen, de Oude Kerk, de Bethelkerk, de Prinses Julianakerk en de Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk, trekken hierin samen op. Een aantal activiteiten wordt ook gezamenlijk georganiseerd.

Zondagse vieringen
De eredienst blijft gevierd worden, maar wel op een andere manier. Zo gaan de Prinses Julianakerk, de Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk en de Bethelkerk gezamenlijke kerkdiensten uitzenden in beeld en geluid. Wekelijks zullen predikanten en kerkgebouwen rouleren.

Vanuit de Oude Kerk zullen de zondagse vieringen wekelijks worden uitgezonden in beeld en geluid. Aanvang 10.30 uur. Voorganger is ds. Barend Weegink. Deze vieringen wordt LIVE uitgezonden op kerkradio en via www.kerkomroep.nl/#/kerken/11270

Bovenstaande kerkdiensten worden in zeer beperkte kring gevierd (predikant, ouderling, diaken organist/musicus en technici). Er zijn dus geen bezoekers aanwezig.

Dagsluiting
Omdat nu veel kringen, leerhuizen en andere bijeenkomsten wegvallen, zenden de Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk, de Bethelkerk en de Prinses Julianakerk op donderdagavond een gezamenlijke dagsluiting uit in beeld en geluid. Ook hier zullen de kerkgebouwen en predikanten elke week rouleren;

Kinder4ing
De Bethelkerk, de Prinses Julianakerk en de Nieuwe Badkapel-Zorgvlietkerk zenden op dinsdagavond een gezamenlijk kindermoment uit in beeld en geluid. Dit zal ook elke week vanuit een ander gebouw zijn en met steeds andere gezichten uit de verschillende wijkgemeentes. In ongeveer 20 minuten komt een Bijbelverhaal voorbij en een gebed, proefjes, filmpjes, een creatieve uitdaging en het item ‘De Mailbox’, waarin je jouw eigen post terug kan zien. Wil je alvast wat mailen? Dat kan via kinder4ing.scheveningen@gmail.com

Een nieuwe uitzending van Kinder4ing  staat elke dinsdag om 18.00 uur op YouTube. Ons kanaal heet ‘Kinder4ing’, maar je kunt ook hier klikken.

Nadere informatie
De ontwikkelingen gaan snel en wijzigen van dag tot dag. Dat geldt ook voor de activiteiten in onze gemeentes. Daarom zal op de volgende websites de actuele situatie worden weergegeven:

Oude kerk: www.oudekerkscheveningen.nl
Bethelkerk: www.bethelkerkscheveningen.nl