Volkskerstzang Scheveningen met de Zandkunstenaar!

SCHEVENINGEN – De zesde Massale Volkskerstzang vindt dit jaar plaats op D.V. zaterdag 16 december 2017 in de Scheveningse Oude kerk aan de Keizerstraat. De organisatoren hebben voor dit jaar ook weer een mooi programma in elkaar weten te zetten. Zo wordt medewerking verleend door Gert van der Vijver, beter bekend van televisie als de Zandkunstenaar. Gert ‘tekent’ deze avond het Kerstverhaal in zand, geprojecteerd op een groot scherm in de kerk. Uniek is het dat hij deze avond naar Scheveningen komt!

Het ruim 130 leden tellende projectkoor ‘Scheveningen’ onder leiding van dirigent Michael Spaans verleend eveneens medewerking aan deze avond. De leden, sterk in leeftijd variërend, zijn al een aantal weken aan het repeteren om de liederen in te studeren. De band ‘Chaverim’ begeleid de samenzang afgewisseld met Danny Spaans aan het hoofdorgel en Thomas Heikoop op trompet. De verbindende teksten worden gesproken door Ds. H.G. de Graaff.

Gijsbert Kok, stadsbeiaardier van Den Haag verzorgt bij aankomst bij de kerk weer de prachtige internationale kerstliederen, gespeeld op het carillon van de Oude kerk.
De Scheveningse Volkskerstzang staat in de regio bekend om de massale samenzang van bekende kerstliederen. Daarom is er uiteraard ook dit jaar naast muzikale medewerking en muziek weer veel ruimte voor samenzang! Noteert u de datum alvast in uw agenda, 16 december 2017 aanvang 20.00 uur (kerk open vanaf 19.00 uur). De toegang is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van de gemaakte kosten. Komt u met de auto? Op de boulevard (Strandweg) kunt u gratis parkeren!

Fragment uit een tekening van de Zandkunstenaar; het Kind in de kribbe