We vinden het fijn u na zo’n lange tijd weer in ons kerkgebouw welkom te mogen heten!

De omstandigheden maken dat we ons wel aan een aantal regels moeten houden. We zetten ze hieronder voor u op een rij. We vragen aan u deze regels goed te lezen wanneer u van plan bent weer kerkdiensten bij te wonen. U dient deze regels na te leven.

Maximaal 30 bezoekers
De wijkkerkenraad heeft besloten het aantal gemeenteleden dat tijdens de kerkdienst fysiek in de kerk aanwezig is terug te brengen tot maximaal 30 personen per kerkdienst. Dat geldt voorlopig voor de komende 2 zondagen (11 en 18 oktober). Daarnaast is er een minimale bezetting ingeroosterde krachten aanwezig. Denk hierbij aan de predikant, koster, organist, ouderling, diaken, coördinator e.d. Deze ingeroosterde krachten vallen buiten de 30 maximaal aanwezige gemeenteleden.

Aanmelden bijwonen kerkdienst

Meld u uiterlijk vrijdag vóór 21.00 uur aan via onderstaande knop, als u aankomende zondag de kerkdienst wilt bezoeken:

Aanmelden voor bijwonen kerkdienst

Welke regels zijn van toepassing?
Voorbereiding

• Als hoofdregel geldt: heeft u gezondheidsklachten, die op Corona lijken (bijv. neusverkoudheid, hoesten, niezen enz.)? Blijf dan thuis.
  • We moeten een registratie van bezoekers bijhouden. Daarvoor neemt u een briefje mee naar de kerk met daarop uw naam en telefoonnummer en deponeert deze in een daarvoor bestemde doos. Hiermee kan eventueel contactonderzoek gehouden worden mocht dit ooit van toepassing zijn.

Naar en in de kerk

• Er zijn gastheren/gastvrouwen aanwezig en er is per dienst een coördinator. Zij zullen te herkennen zijn aan een rood-wit lint.
  • De kerk is niet eerder open dan 9.30 uur.
  • Wanneer u aankomt bij de kerk, staan er lijnen op de stoep om de 1.5 meter maatregel te waarborgen voor wachtenden.
  • U komt binnen via de normale ingang en volgt de instructies van de gastheer/gastvrouw op.
  • Ten behoeve van een snelle doorstroming, verzoeken wij u vriendelijk uw plaats direct in te nemen op het moment dat die aan u is toegewezen.
  • U desinfecteert uw handen bij binnenkomst.
  • Het is niet toegestaan om uw jas op te hangen. Jassen dienen te worden meegenomen naar de banken en legt u bij voorkeur op de bank voor u neer.
  • In de kerk is een gastheer/gastvrouw die u vertelt waar u kunt gaan zitten. Ook hier staan strepen op de vloer en er is een route die u op aanwijzing moet volgen. U kunt niet op uw vertrouwde plek zitten.
  • Heeft u een gehoorapparaat? Geef dit dan aan bij de gastheer/gastvrouw, zodat u een plek krijgt waar ringleiding is.
  • Iedereen moet 1,5 meter afstand houden van andere personen bij het binnenkomen, tijdens de dienst en bij het verlaten van de kerk. U krijgt per persoon 1 stoel of plaats aangewezen. Personen die gezamenlijk komen en tot 1 huishouden behoren, kunnen naast elkaar gaan zitten op plaatsen die door de gastheer/gastvrouw worden aangewezen.
  • Gebruik van het toilet dient zoveel mogelijk beperkt te blijven. Bij gebruik hiervan zijn desinfectiemiddelen en papieren handdoekjes aanwezig. Aanwijzingen voor het gebruik zijn aangegeven.
  • Niet zingen: Tijdens de dienst mag er niet gezongen worden, ook niet zachtjes (wel met uw hart natuurlijk). De teksten worden op de beamer getoond, maar ze mogen ook niet hardop uitgesproken worden.
  • Graag de folders en de stickers achterlaten zoals u deze heeft aangetroffen.
  • De collectes graag zoveel als mogelijk digitaal (Kerkgeld app) of per bank (klik hier voor meer informatie over digitaal betalen en collectes) of in de hiervoor bestemde dozen. Er worden geen zakken doorgegeven.
  • De kussentjes zijn tijdelijk opgeslagen en de psalm- en gezangboekjes zijn weggehaald. U kunt deze wel zelf meenemen en na de dienst weer mee naar huis nemen.

Vertrek uit de kerk

• Aan het einde van de dienst gaat u na de zegen weer zitten en wacht u op een teken van de gastheer/gastvrouw, die ervoor zorgt dat iedereen om beurten de kerk verlaat. Verlaten gaat via de 2 uitgangen naast de hoofdingang. Passeer elkaar niet in een rij en hou altijd de 1,5 meter afstand aan, ook bij het deponeren van uw gift in de collectezakken, die in het bijbehorend rekje hangen. De collectedoelen staan bij de zakken vermeld.
  • Na de dienst is er geen gelegenheid tot koffiedrinken.
  • Bij het verlaten van de kerk vertrekt u meteen. Er mag geen groepsvorming plaatsvinden. Hierop wordt gehandhaafd.

U helpt ons door u te houden aan deze regels om op een veilige manier de Eredienst te houden en om niet in discussie te gaan met onze vrijwilligers. Ondanks dat er alles aan gedaan wordt om op een veilige manier de kerk te openen, adviseren wij de bezoekers, die in de risicogroep vallen om thuis te blijven en de dienst vanuit huis mee te kijken of te luisteren. Het bezoeken van de kerk is te allen tijde de verantwoordelijkheid van de bezoeker zelf. Let wel! Door het niet houden aan de regels, kan onze gemeente in de problemen komen!

Lees hier het protocol van Protestantse Kerk Nederland voor kerkdiensten:
Protocol PKN

Lees hier het gebruiksplan van de Prinses Julianakerk:
Gebruiksplan PJK

Wij realiseren ons dat de kerkgang niet als vanouds zal zijn. Desalniettemin zijn we verheugd u weer te mogen ontmoeten in de Prinses Juliana Kerk.

Wijkkerkenraad van de Prinses Julianakerk